Alla inlägg den 3 januari 2008

Av Anna - 3 januari 2008 20:43

...med naturen egentligen? Sitter och funderar lite på vår miljö, ett omtalat ämne på sista tiden. Ingen vit jul, inte ens en kall jul. Det var ju alltid mycket snö och kyla på julloven när man själv var liten. Hararna som bor här på gården är bruna året runt, ska vet verkligen vara så? Har bestämt för mig att man i skolan fick höra att haren byter till vinterpäls, en vit sådan. Jag fattar ingenting, har jag blivit knäpp eller har klimtatet ändrats? Kommer hararna att överleva alla faror de utsätts för nu med en brun åretrunt päls eller kommer farorna hinna i kapp dem och de blir härlig middag till kanske räv eller nåt annat rovdjur? Jag begriper ingenting. Det måste vara nåt som hänt med miljön och klimtatet.

Hörde att även norrare delar av norrland hade varmare än vanligt över jul i år, eller, ja 2007. Kan detta beror på oss människor, är det verkligen så att vi sabbar för oss själva och våra barn. Tänk vad kul det var att bygga snögrotter och ha snöbollskrig på jullovet. Komma in med alldeles röda frusna lår och sätta sig vid brasan med en kopp varm choklad. Är det slut med det? Kommer inte våra barn få uppleva detta på julloven någosin mer?


Lite djupa funderingar och reflektioner över den gråa julen som varit. Stackars hararna säger jag bara.

Av Anna - 3 januari 2008 18:17

På förmiddagen packade vi in oss i bilen, jag, sambon, sonen och Pernilla. Vi var redo för hysterisk shopping på Thun's. Det blev inte riktigt så, nästan igen att shoppa, allt var utplockat. Lite synd. Hade hoppats på mockasiner, långkalsonger och en hel del byxor och tröjer till lilleman, men det får visst bli nån annan gång. Tänkte han behövde lite sånt nu när killen börjat på dagis. Inte rikgit klokt vad tiden gått fort men nu har han börjat.

I går var vi till IKEA och skulle inhandla en fåtölj som han fått pengar till i julklapp, den var slut. Kom i stället hem med en ny lampa till hans rum, en byrå och en vitlökspress. Japp, så kan det gå!

Ovido - Quiz & Flashcards