Alla inlägg under januari 2008

Av Anna - 7 januari 2008 19:48

Idag har det alltså varit första dagen på vårterminen 2008, känns lite stort. Jag måste dock erkänna att planeringsdagen var lite av ett virrvarv för mig. Kändes som att förmiddagen var väldigt effektiv men eftermiddagen innebar en massa koppar kaffe för min del.....

Men visst känns det bra att börja på nytt inför våren och jag tror att alla mina kollegor kände sig lika laddade. Det ska bli kul, i morgon kommer eleverna och då drar allt i gång på riktigt.

Spännande!

Av Anna - 4 januari 2008 20:57

Det har varit en ganska hetsig dag i dag. Hela fmailjen gick i väg till stan i morse och skulle förnya garderoberna till oss alla tre, vi hade ju fått mängder med presentkort i julklapp. Tyvärr hann vi bara in på en bråkdel av alla affärer vi hade tänkt gå i, kanske blir det stan i morgon förmiddag åxå. Inte kanske så kul, men vi måste shoppa lite. Terminen börjar på måndag och då är det ju lite kul med nåt nytt.

Hem och laga lunch och därefter DAGIS. Lilleman verkar trivas på dagis som fisken i vattnet. I dag var det första gångne vi skulle lämna honom och han reagerade föga. Mitt i lek och bus ville mamma och pappa säga hejdå, han fattade nog aldrig att vi försvann. Känns verkligen skönt, detta kommer gå bra.

Nu sitter vi och har kollat på På Spåret kanske inte världens roligaste program men vad gör man? Det visas inte så mycket bra på TV om kvällarna nu förtiden. Minns jag rätt, skulle inte Bygglov börja igen på onsdag, det blir ju kanon. Gillar inredningsprogram.

Av Anna - 3 januari 2008 20:43

...med naturen egentligen? Sitter och funderar lite på vår miljö, ett omtalat ämne på sista tiden. Ingen vit jul, inte ens en kall jul. Det var ju alltid mycket snö och kyla på julloven när man själv var liten. Hararna som bor här på gården är bruna året runt, ska vet verkligen vara så? Har bestämt för mig att man i skolan fick höra att haren byter till vinterpäls, en vit sådan. Jag fattar ingenting, har jag blivit knäpp eller har klimtatet ändrats? Kommer hararna att överleva alla faror de utsätts för nu med en brun åretrunt päls eller kommer farorna hinna i kapp dem och de blir härlig middag till kanske räv eller nåt annat rovdjur? Jag begriper ingenting. Det måste vara nåt som hänt med miljön och klimtatet.

Hörde att även norrare delar av norrland hade varmare än vanligt över jul i år, eller, ja 2007. Kan detta beror på oss människor, är det verkligen så att vi sabbar för oss själva och våra barn. Tänk vad kul det var att bygga snögrotter och ha snöbollskrig på jullovet. Komma in med alldeles röda frusna lår och sätta sig vid brasan med en kopp varm choklad. Är det slut med det? Kommer inte våra barn få uppleva detta på julloven någosin mer?


Lite djupa funderingar och reflektioner över den gråa julen som varit. Stackars hararna säger jag bara.

Av Anna - 3 januari 2008 18:17

På förmiddagen packade vi in oss i bilen, jag, sambon, sonen och Pernilla. Vi var redo för hysterisk shopping på Thun's. Det blev inte riktigt så, nästan igen att shoppa, allt var utplockat. Lite synd. Hade hoppats på mockasiner, långkalsonger och en hel del byxor och tröjer till lilleman, men det får visst bli nån annan gång. Tänkte han behövde lite sånt nu när killen börjat på dagis. Inte rikgit klokt vad tiden gått fort men nu har han börjat.

I går var vi till IKEA och skulle inhandla en fåtölj som han fått pengar till i julklapp, den var slut. Kom i stället hem med en ny lampa till hans rum, en byrå och en vitlökspress. Japp, så kan det gå!

Av Anna - 1 januari 2008 09:33

Då var 2008 redan här. Helt galet, har jobbat så mycket den sista tiden att jag knappt hunnit reagera över varken jul eller nyår. Det var ialla fall sista dagen i går på systemet, kan inte fatta det riktigt. Håller tummarna att jag slipper komma tillbaka dit men vill ändå inte hoppas för mycket, kanske behöver jag ett sommarjobb i sommar och då är ju systemet alltid ok.

Nu är jag ledig i ett par dagar, sex för att vara exakt och sedan ska jag jobba som lärare på en 75% tjänst, om jag inte minns fel. Det ska bli så kul och jag längtar lite efter måndagen den 7:e då jag ska tillbaka till min bästa arbetsplats.

I morgon börjar lilleman på dagis, vi ska börja skola in honom i en timme så ska det ökas på. Det kommer säkert gå bra och antagligen är det värst för oss föräldrar. Har han blivit så stor, redan? Han var en liten bebis för inte allt för länge sedan. Lite svårt att inse att tiden bara rinner iväg. Min lilla kille har blivit så stor. Ja det är bara att gilla läget, vad annars kan man göra...

Ovido - Quiz & Flashcards