Alla inlägg under november 2007

Av Anna - 7 november 2007 19:57

Har jobbat idag, men slutade tidigare än de andra dagarna. Var hemma redan klockan 13, fast det är klart, trött är man ju ändå. Att gå upp fem på mornarna gör att man är helt slut på eftrmiddagen. Orkade ialla fall dammsuga och ta med sonen ut i lekparken en stund på eftermiddagen. Det var skönt att komma ut och se honom åka med ett stort leende på läpparna ner för rutchkanan. Lika mysigt var det att se hon springa och sprätta med benen i de stora lövögarna som var ihop samlade fara all världens värd. Kort sagt så var det skönt att komma hem i tid för lek och bus.

Nu är det redan dags att göra kväll igen eftersom klockan ringer redan fem i morgon igen.

Av Anna - 6 november 2007 19:56

Finns det nåt värre än att tåget är försenat? Jo, det är klart när det är försenat pga signalfel på vägen till jobbet. Signalfel känns som SJ:s trademark. Alltid är det nåt med signalerna, blir inte klok. Idag på väg hem var det dock inte signalfel som gjorde att vi ALDRIG fick komma in på centralen i Uppsala. Lokföraren rapporterade att det skett en olycka på stationen och det var därför vi fastnade i Märsta, vi fick inte komma närmare. Alla i vagnen blev oroliga och lite nyfikna, vad var det för en olycka egentligen? Kvinnan som satt bredvid mig tog genast fram mobilen och hörlurarna för att lyssna på radio. Där sa de att en kvinna hade sprungit och hoppat på tåget ifarten och ställt sig på ett av trappstegen som finns utanpå tågvagnen. Efter ett litet tag stannade tåget och vad som hände med kvinnan vet jag inte, men det var ialla fall ingen som blev skadad. Var detta nödvändigt? Kan tycka att hon kanske lärde sig att dels stressa av, försöka vara lite tidigare på perrongen eller varför inte bara inse när tåget rullar ut från plattformen att loppet är kört och att hon ska ta ett senare tåg.

Kom ialla fall hem och det är ju underbart, när man suttit alldeles förlänge på tåget.

Av Anna - 5 november 2007 19:27

Idag har jag varit i Stockholm och jobbat igen. Åkte både buss, tunnelbana, tåg och cykel för att ta mig till skolan. Men det spelar väl ingen roll. Ingenting är omöjligt.

Passerade Drottningholm, helt galet. Har aldrig varit där ute tidigare och my god, it was beautifull. Skulle vilja kliva av bussen där nån vacker höstdag och spatsera runt i den vackra slottsmiljön. Hoppas på att kunna ta ett kort i alla fall, om det bli fint väder i veckan kanske man kan få ett bra kort lite snabbt genom bussfönstret.


När jag kom hem från storastaden var sväföräldrarna här och lekte med sonen. Det blev fika och sen åkte de hem. Tur att jag bakade sockerkaka igår så att det fanns nåt att bjuda på till kaffet.

Nu är det dags för nattis för lilleman och själv ska jag sätta mig och läsa lite om Mellankrigstiden. Känns som det var hundra år sedan jag läste historia, måste fräscha upp minnet lite......

Av Anna - 4 november 2007 10:18

Varför är det alltid jag som sitter och väntar på att telefonen ska ringa? Förstår inte hur detta kommer sig egentligen, är jag oförskämt morgonpigg? Jo vissserligen vakande jag vid 7tiden i morse men betyder det att det bara är jag som gör det? Just nu sitter jag och vänar på att Johanna ska ringa. Har ringt henne en gång och då var det ingt svar, antar att hon stängt av mobilen för att slippa bli störd. Funderar nu skarpt på att ringa igen och kolla om hon slagit på telefonen, är den avstängd är det ett tydligt tecken på att hon fortfarande sover. Så här har det alltid varit för mig. Är det inte sambon eller sonen jag väntar på ska vakna så är det nån kompis. Jag har till och med suttit och väntat vid kompisars sängkanter och hoppats att de ska vakna. det värsta är när man glott tillräckligt länge på dem och de äntligen börjar skruva på sig, då öppnar de ögonen och somnar genast om.

Va fan betyder det? Typ där kan du sitta och glo på mig, det skiter jag i och nu ska jag sova en liten stund till.

Nä, gillar inte att vara den som alltid väntar på att andra ska ringa.

Förresten klockan är ju långt över 10, det är väl ingen som sover så här dags?

Av Anna - 3 november 2007 21:14

På eftermiddagen cyklade sonen och jag hem till Karin och Sidde för att låta pojkarna leka lite i snön och sedan äta middag. Det lektes i snöblasket både för de mindre pojkarna och för den lite äldre, Ludde som gärna ville ha snöbollskrig. Inte helt kul, men det var ok. Ludde vann ialla fall mot både mig och Karin, vi fick typ inte in några träffar medan Ludde fick in ett par riktiga träffar på oss. Efter bus i snön blev det middag och det var Sidde stod för en heldel av matlagningen plus att han bakade en supersmarrig kladdkaka till efterrätt. Därefter spelades det Wii, måste dock erkänna att jag inte riktigt fattade. Har aldrig varit någon TVspelande tjej och det kommer jag nog inte bli. Bowlingen som vi spelade segrades med typ hur många hundra poäng som helst och jag fick 73 poäng. Nä, det var inte min grej riktigt.

Måste bara lägga in två bilder från buset som hänt idag.

Lilleman och Simon i snön på ena och den andra visar Ludde, Lilleman och Simon.

Av Anna - 3 november 2007 12:27

Pernilla kom förbi i morse och vi åt frukost tillsammans. Himla mysigt faktiskt. Därefter blev det minipromenad till Gränby och HM. Handlade nya långkalsoner åt sonen, han hade ett par från förra vintern, en aningen små... Nya vantar, ett par fodrade galonisar (kanon för utomhuslek, en dag som denna) och ett par vantar. Jo visst ja, köpte två lite tjockare par strumpor åxå. Kan vara bra att ha nu när det bara är ett par plusgrader ute. Snön den blaskar bort i sakta gemak.

Träffade Karin, Sidde, Ludde och Simon på Gränby, vi ska ju dit i eftermiddag och vi tänkte pojkarna kunde leka utomhus en stund. Känner mig därför extra nöjd med inköpen. Vår lilleman kommer varken vara blöt eller kall. Kanoners helt enkelt.

Som dagt, eftermiddagen och kvällen ska vi spendera hos Karin och Sidde. det blir middag, säkert lite fika och en massa bus för pojkarna. Själva tänkte vi spela Wii. Ska bli spännande, har aldrig gjort det tidigare.


Trevlig lördag på er!


Av Anna - 3 november 2007 07:26

Vaknade precis och tittade ut, det är snö på marken, på träden och det är strålande vackert. Den ser lite blaskig ut, men åh vad det är fint. Sonen och jag måste ut och leka lite. Det är helt underbart.

Julkänslan kom åxå smygandes, tänk vad fint det hade varit om alla hade haft adventslusstakarna tända.

Åhhhhhhhhhhh vad mysigt det är när första snön kommer.

Av Anna - 2 november 2007 11:19

Jaha, då har man städat hela lägenheten igen. Fattar inte varför det går såfort att damma igen. Nu är det ialla fall städat.

Håller på att tvätta igenom all tvätt som finns i tvättkorgen, vilket är en heldel. Det lär nog ta hela helgen.

I eftermiddag ska vi ner på stan och gör alite ärrenden, det kommer bli en jobbig dag, men vissa saker måste man göra.

Ovido - Quiz & Flashcards