Alla inlägg under februari 2008

Av Anna - 22 februari 2008 18:00

Ett tydligt tecken på att Lilleman äntligen mår bra är att han dansar till bollibompa signaturen. Han blir alltid lika glad när han ser den gröna Bompa Draken studsa fram i Tvrutan. Men Bompa var hotat, för en liten stund sedan var det myrornaskrig i stället för bild. Lagom kul, han har säkert längtat hela veckan efter att vara vaken när hans favvis program börjar.

Tack så jättemycket Pernilla för all hjälp vi fått under veckan. Vad skulle vi göra utan dig?  Hoppas det inte varit förmycket besvär. Tack än en gång, du är verkligen guld värd!

Av Anna - 21 februari 2008 20:30

Idag ringde mamma mig och sa att hon var på väg till Stockholm. Vi bestämde snabbt att vi skulle ses. Självklart hade jag redan ätit lunch eftersom klockan redan var över två när vi träffades, men mamma hade missat lunchen helt. Hon hade passat på att springa runt i olika affärer i jakt på jeans. Alla vet ju hur det är att springa runt i stan på egen hand, man låtsas inte att man är hungrig. Hur som helt, när vi träffades stegade vi i rask takt till NK och deras underbara lunchställe på gatuplan. En sallad och en foccacia samt varsitt glas vin senare gick vi så och tittade på jeansen hon hade hittat. Kanske de fulaste jeans jag sett men det var ju inte jag som skulle ha dem. Som tur passade de inte mamma så hon slapp köpa dem.

Vi skilldes åt på T- centralen och bestämde att vi skulle göra om detta snart. Trevligt med litevardagslyx så här på torsdagseftermiddagen.

Tack mamma för en mysig stund med dig.

Av Anna - 18 februari 2008 17:42

Ja, då var det dags för ännu en feberfrossa. idag ringde de från dagis och sambon hämtade honom och orsaken, jo feber. Tog precis tempen på lilleman och den visade 39,7 grader. Varför får han feber hela tiden?

Nu sover han på soffan, helt utslagen. Tycker så otroligt synd om honom. Känns inte ok at han drabbas av detta så ofta. 

Av Anna - 17 februari 2008 20:18

Idag har det inte varit till att ligga på latsidan. Sambon och jag har storstädat i lägenheten, det blev helt underbart. Satt upp nya gardiner i köket. Hittade faktiskt reagardiner på Hemtex i går och eftersom vi haft samma köksgardiner sedan urminnes tider så tycket jag att det var dags att köpa nya. Oj, oj, oj, oj, oj, oj, oj, oj det blev verkligen jättefint. Vårigt och fräscht.

Handla mat, ja herregud vad det tar tid. Dessutom tycker jag inte man får så mycket mat för pengarna. Vi handlade massor av mat, har ju inte handlat sedan innan jul och det blev ganska dyrt. Inte alls kul. Men nu har vi både kylen, frysen och skafferiet fullt av mat. Även detta är urmysigt och känns skönt. Nu slipper vi "dutthandla" varje dag. 

Åkte sedan och hämtade lilleman som varit hos farmor och farfar under helgen. Han blev jätteglad när han såg oss och vi blev åxå jätteglada över att se honom. Tänk vad man kan längta, helt otroligt. Farmor, som en gång i världen ville bli frisör, klippte sonen. Han tycket inte att det var så kul men han blev jättefin. Nu hänger inte luggen ner i ögonen på honom längre och den begynnande hockeyfrillan är borta.

Lite vårbrooming för sonen åxå.   

Av Anna - 17 februari 2008 07:06

...igår, somnade framför TV:n innan Melodifestivalen hunnit sluta. Jag var helt slut. Johanna och jag träffades vid 10 tiden på stan för att göra ärrenden. Sprang runt i olika affärer och provade än det enda än det andra, skitkul men jobbigt. Nu har jag hittat en topp att ha när vi går ut med jobbet men inga skor och inga byxor att ha till. Måste alltså fortsätta leta. Lunch och sedan fortsatte vi springa i affärer en lite stund till.

Sambon hade satt sig på O´Leary´s för att kolla på HV matchen så vi anslöt oss dit när affärerna stängde. Där satt svägerskans pappa och hans fru och hennes dotter. Jag slog mig, beställde ett glas vin och kollade på matchen. Johanna, inget stort fan av hockey åkte hemmåt. När matchen var slut åkte vi åxå hem och mös framför Melodifestivalen med ost och kex. Hur kan det komma sig att det är så gott. Sen somnade jag. Hann se besvikelsen i Carolas ögon när hon inte gick vidare med sitt bidag direkt till finalen, men sånt är livet. Sov fram till klockan var 23,30 på soffan och sen stupade jag i säng.

Sambon och jag hade tänkt gå på bio igårkväll, mne jag är glad att det inte blev så, vad gör man om man somnar i biosalongen? När hemma är det bäst, där kan man somna efter en intensivdag på stan. 

Av Anna - 15 februari 2008 19:36

Efter jobb och hämtning på dagis gick lilleman och jag till Kondiset på Brantingstorg och fikade med Pernilla (eller Lelle, som sonen kallar henne). Medan vi satt och fikade och pratade som bäst om våra respektive jobb så snöade det som aldrig förr. Det var länge sedan jag såg så stora härligt mjuka snöflingor dala ner från skyn. Självklart ville inte sonen sitta i vagnen under den korta promenaden hem. När han fick gå runt i snön och busa blev han jätteglad.

Lägger in några sköna snöbilder från våran promenad. 

Av Anna - 14 februari 2008 20:33

Idag bjöds det på geléhjärtan till all personal i lärarrummet på skolan jag jobbar på. Lite extra eftersom det är alla hjärtans dag. Lite mysigt. Men det bästa med dagen måste nog vara den vackra buketten sambonkom hem med. Tror aldrig jag fått en sån fin bukett blommer någon gång. Av mig fick han en bok- inte alls romatiskt jag vet, men jag tror han kommer gilla den. Lilleman fick tre nya bilar av oss. Han blev jätteglad och började genast leka med den nya presenten.

Alla hjärtans dag middagen bestod av fläskfilé, klyftpotatis och en kall vitlöksås med lite rödvin till. Mysigt och gott!

Lägger in en bild på den vackra buketten nedan.


Till alla önskar jag en trevlig kväll med era nära och kära! Kram på er alla!

Av Anna - 14 februari 2008 18:35

Som pendlare i kollektivtrafiken är man väldigt utsatt. Jag har väntat lääänge idag på att få komma till jobbet. Det började med att tåget från Uppsala var försenat med 7 minuter. Väl framme i Upplands väsby visade det sig att det var någ signalfel (?), känns inte helt oväntat i och för sig, men gissa hur kul det var att stå i kylan och vänta i 20 minuter på ett tåg! Kan säga att jag var lagom road. Hann precis med bussen i Sollentuna efter en lite språngmarch. Tänkte att signalfelet som varit på vägen till jobbet på morgonen skulle vara borta och fixat när det var dags att åka hemmåt. I Uppland väsby väntade jag på tåget- som vanligt, då de ropar ut att 14,19 tåget är inställt.

VAAAAAAAAAAA?

Det var bara att kasta sig på nästa pendeltåg till Märsta och byta springandes i rask takt till tåget.

Funderar nu allvarligt på hur könt det skulle vara med ett körkort.

Ovido - Quiz & Flashcards