Alla inlägg under december 2007

Av Anna - 4 december 2007 20:56

I morse vet jag inte vad som hände egentligen, men helt fel blev det. Mössan var kvar i sovrummet, vantarna blev kvar i lägenheten och jag lånade Pernillas i all hast. Hade inte tid att springa upp efter varken mössan eller vantarna, tiden tickar på i ett fastligt tempo när man har tider att passa. Hur som helst. Väl nere vid centralen här i Uppsala kom jag på att jag hade glömt plånboken, jaha då blir det ju genast svårare att ta sig till Stockholm och jobb så det var bara att vända cykeln och trampa hemmåt. Hur kul var det? Dessutom hade det börja regna. Ni förstår hur glad jag var när jag kom hem och upptäckte att jag varit duktig och lagt plånkan i väskan redan från början. Hur kul var det? Jaha, då hade jag ju inte behövt cykla samma väg två gånger samma morgon. Skitirreterande.

Tog ett senare tåg och kom fram innan klockan hann bli 08,00 ialla fall, lite av en vinst faktiskt. Men sen har dagen bara inneburit stress, har känt mig stressad och fel hela dagen, hatar när det krånglar på morgonen.

Vet inte om krånglet berodde på att sambon och jag var ute i går kväll på galej, vi var ju och såg Magnus Uggla på Musikens Hus här i stan, det blev sent men inte läskigt sent och jag var inte trött imorse utan bara allmänt förrvirrad.

Av Anna - 2 december 2007 21:11

Julamarkand, det hör ju verkligen till på första advent. Tillsammans med Karin och Simon gick jag och sonen ner på stan för att utforska julen i förtid på Gammla torget. Inte mycket till julmarkand, kännde mig nästan lite besviken. På stan träffade vi Karins man Sidde som åxå var måttligt impornerad.  På Öffre slotts gatan kunde man för en tia avnjuta lite glögg ialla fall. Alltid något.

Fikade på café 018 och lilleman lekte rövare, ville inte äta, ville inte sitta still, han ville bara kuta runt bland de övriga gästerna och jag var återigen måttligt road. Gick sedan hem till Karin där vi avnjöt en underbar middag med gott vin och trevligt sällskap. Sambon kom dit efter jobbet och vi hade som vanligt mycket trevligt alla fyra, tiden bara springer iväg när vi ses. Skön söndag och en skön första advent helt enkelt.


Tack Karin och Side för att ni finns, ni är helt underbaa! Hoppas vi ses snat igen!

Av Anna - 2 december 2007 08:01

Första advent och det är 7 grader varmt ute. Är det nåt som känns fel så kan jag lova att det är vädret. Hade väl ialla fall hoppats lite mer på snö och ett par minusgrader. Nåja, det regnar inte ialla fall. Alltid något.

Inte har  jag någon  mossa till ljusstaken heller. Hur ska detta sluta? Sambon var på Willys och skulle köpa lite mossa, eh kostade 50 kroner för en liten påse mossa. Kändes väl inte helt ok. I dag ska jag på julmarkand här i Uppsala med Simon och Karin, hoppas hitta en billigare variant av mossa på stan. Egentligen hade jag väl tänkt kunna tända ljusstaken nu till frukost, men det får vi alltså hoppa över.

Dags för första frukosten i advent 2007, hade varit gott med julost, men jag får tillgodose mig med den vanliga osten, oj vad vi har varit dåligt förberdda på denna advent känner jag nu. Tur att affärerna är öppna på söndagar, idag ska jag inhandla allt jag missat.

Ha en bra dag denna första söndagen i advent.

Av Anna - 1 december 2007 20:26

Efter en lång förmiddag inne med diverse hushållsgöra gick jag och sonen tillsammans upp till Gränbycentrum. Runt i diverse affärer och letade efter nåt snyggt att köpa, hittade dock inget, stötte jag på Veronica, Fredrik och deras lilla dotter Emily. Vi gick och tog en fika efter att stått och snackat en del inne på KapAhl. Fikade och pratade medans ungarna jagade varandra under skratt, helt mysigt.

Kom sedan hem med lite potatis under vagnen, hade hoppats på mer, men potatis blev det. Har hittat en väska inne på Granit som jag blivit blixtförälskad i. En potentiell julklapp förstås, fast samtidigt är jag rädd att den hinner försvinna innan jul.

Dagens dilemma, ska jag köpa väskan eller ska jag våga vänta tills tomten kommer?

Ovido - Quiz & Flashcards