Alla inlägg under mars 2008

Av Anna - 16 mars 2008 18:33

I morse satt vi och funderade på vad vi skulle göra och bestämde oss helt enkelt att åka till Stockholm och gå på Vasamuseet. In med hela familjen i bilen och sen åkte vi till huvudstaden för lite äventyr. Det var jättekul att gå runt och läsa om hur regalskeppet Vasa förliste och hur det sedan bärgades 333 år senare. Det visade sig finnas en mängd olika pryttlar ombord som de tagit hand om och som låg i olika montrar. Vi kom fram 11,15 och var klara med museebesöket 14,10. Ett långt och givande besök.

En liten promenad på Djurgården, med massor av annat folk och sedan åkte vi hem till min kusin Karin och hennes familj. Fikade och pratade, det var kul att ses, det var ett tag sedan.

En jätteskön söndag, det ska vi göra om! 

Av Anna - 15 mars 2008 21:16

Vi har varit på äventyr idag, jag och min lilla familj. Först åkte vi till IKEA och handlade ljus, vidare till Plantagen och sen till Rusta. Vi handlade lite Påskgrejer, man måste ju pynta nu när man har barn. Vill inte att sonen aldrig sett en låtsas kyckling under hans barndom. Hem med bilen och ner på stan. SM FINAL i BANDY så vi hängde med alla halvt berusade männsikor bort till Studenternas för att kolla på folk. Visserligen var det mer drag förra året trots att det var en söndag men det var kul att kolla ialla fall. Jag kände mig riktigt präktig när jag gick med sambo och barnvagn. Men det var kul.

Käkade lite lunch och sedan gick vi hem till Johanna som i veckan efterlyste att hon inte hade någon att baka åt så jag erbjöd mig att hon kunde baka åt mig. Man måste ju ställa upp för sina vänner, eller hur? Hembakta muffins av olika sorter och kvalitet. Supergoda var de ialla fall.

Hemma fixade vi middag och nu kollar vi på Melodifestivalen.

Håller tummarna för Charlotte Perelli, spännande. Hoppas, hoppas, hoppas!

Av Anna - 14 mars 2008 08:18

var vad sonen hann vara denna gång innan han blev sjuk. Det är inte klokt. I natt vaknade vi av att han kräktes i hela våran säng. Inte mysigt. In i duschen med honom, mitt i natten, bädda ur och fixa inne i lillemans sovrum. Innan vi somnat vet jag inte vad klockan var, men den var sen. Japp, detta var inte så kul. Är hemma med sjukt barn idag, även om han verkar vara mycket piggare nu.

Jag har mailat min planering till skolan, men det verkar inte som att någon kan ta mina lektioner ialla fall. Konstigt kan jag tycka, när jag alltid ställer upp för andra. Ja det är inte mitt problem.

Av Anna - 13 mars 2008 18:47

Nu har jag äntligen köpt mig en ny bok att läsa när jag pendlar. Det är verkligen trist att åka tåg utan bok. Har inte hunnit med bokrean, kanske finns det lite tid på lördag, en liten titt vill man ju alltid göra.

Boken heter Skumtimmen och är skriven av Johan Theron. Enligt baksidan är det hans deckardebut och jag måste säga at det är en av de bättre böcker jag läst faktiskt. Inget går visserligen upp mot Stieg Larssons underbara böcker men denna är på go väg att hamna i samma kategori. Kan inte vänta på fortsättningen till i morgon, måste nog läsa ett par kapitel ikväll. Den är riktigt bra! 

Av Anna - 12 mars 2008 19:31

Konstigt egentligen att just onsdagar är min värsta dag på hela veckan, jag slutar ju redan 12,30 på jobbet. Har en lektion, lunch och lite planeringstid, sen slutar jag. Ändå är detta den värsta dagen på hela veckan. Här kommer några funderingar jag har varför det kan vara såhär:

* Jobbar kort dag, så jag kollar klockan hela tiden.

* Börjar kännas som slutet av veckan fast det är lika många dagar kvar

* Längtar enormt till påsklov,(gäller nu) annars brukar det vara helgen som lockar

* Sambon jobbar sent vissa onsdagar, det blir inte riktigt kväll utan honom 


Ja, onsdagar är faktiskt den allra värsta dagen i veckan och jag har ingen aning om varför. För de allra flesta människorna är ju måndagen värst med en hel vecka kvar till helgen, eller söndagen eftersom den nya veckan inte ens hunnit börja och redan stark längtan till helgen. Men för mig är det verkligen onsdagar. Trodde när jag vaknade i morse att det var fredag. Nåt är det som inte stämmer.......

Av Anna - 11 mars 2008 20:04

Idag blev det åxå en sen dag, precis som i går. På tisdagar har vi alltid möte på eftermiddagen och jag jobbar mellan 8,00- 16,30 vareviga tisdag. Det är ganska jobbigt eftersom jag har en restid, i normala fall, på en timme ungefär men idag krånglade det, som vanligt. Pendeltåget som jag med god marginal hade hunnit med var 19 minuter försenat. Herregud, vaddå var det signalfel igen? Någon förklaring gavs inte och när pendlen väl kom var det ståplats som gällde, skönt att det bara är fyra stationer som jag åker. Tyvärr visade det sig att tåget till Uppsala hade lämnat stationen tre minuter innan jag anlände. Jaha, vad fint, då blir det alltså lika sent i dag med, tänkte jag. Kom hem strax inna 19 ikväll med. Kommer jag orka detta eviga passande av tider, eller jobbet med att pussla ihop olika tåg och bussar, i längden? Har ganska svårt att tänka mig det faktiskt!


Av Anna - 10 mars 2008 20:11

I eftermiddags när jag skulle åka hem från jobbet missade jag bussen. Men jag tog nästa, trodde jag. Helt plötsligt upptäcker jag att vi är på väg åt ett helt annat håll än vanligt. Mycket riktigt vi var på väg åt fel håll. Inte Sollentuna utan mot Spånga. Hoppade av och tog en annan buss men hamnade inte heller då i Sollentuna men jag kom ialla fall fram till en pendeltågstation.

Alltid nåt tänkte jag och hoppade på tåget mot Upplands Väsby. Väl framme i Väsby var mitt tåg till Uppsala inställ och med SJ:s allra vanligaste orsak, SIGNALFEL! Nästa pendel tog mig då till Märsta där jag lyckligt nog hann med tåget till Uppsala. En resa som normalt sätt tar allt mellan 48 och 58 minuter tog nu nästan två timmar.

Visst, känns skitkul, är ialla fall glad att jag överhuvudtaget kom hem idag.

Av Anna - 9 mars 2008 18:06

Den här veckan har varit lite upp och ner. Jobb i måndags, sjuk tisdag och onsdag, jobb torsdag och fredag. Stora högar som hunnit växa på skrivbordet efter bara två dagars frånvaro, måste försöka hitta tid att ta i tu med det. Måste bli i morgon, eller på tisdag...

Fredagskvällen blev en sen kväll med massor av galej och stoj, lördagen bestod av många små projekt bla att ta sig hem från Stockholm, duscha, fixa sig och sedan släktträff. Sviterna från fredagen satt kvar läääääääänge under lördagen.

I dag har vi kommit hem och hunnit handla, städa och tvätta. Sonen har drabbats av ögoninflammation så det blir lite mer gnäll än vanligt vilket gör att  dagen har inte varit en vilodag  alls.

Måndag i morgon och en ny vecka. Bara att bita i hop, snart är det ju lov igen! 


Ovido - Quiz & Flashcards