Alla inlägg under januari 2007

Av Anna - 25 januari 2007 14:45

Efterfrågan på bilder av sonen, här kommer det en.

Av Anna - 25 januari 2007 08:47

När sonen väl somnat så här på förmiddagen finns det egntligen inget att göra. Håller på med tvätt (tack gode gud- eller mina föräldrar, för egen tvättmaskin) och ska dricka lite kaffe. Annars när han sover brukar jag vara ute och gå med honom såklart varmt nerbäddad i vagnen. Jag har redan pockat och fixat hemma. Det är klart, man kan ju alltid diska. Får besök runt lunch och då vill man ju att det är fint.Pernilla skulle komma över en stund efter att hon varit och jobbat. Tänkte bjuda henne på pannkakor, eller plättar. Det är ju smidigast med ugnspannkaka men plättar är väl ändå godare.Termometern visar -9,3. Man ska inte klaga, jag som längtad efter vintern, men det blir nog ingen längre promenad idag. Min sambo tog långkalsongerna på sig till jobbet i morse och det är ju faktiskt hans. Mina är en aningens tajta i midjan. Resåren är så himla snäv, varför? Bra fråga. Jag kan inte förstå varför de måste göra resåren så hård. Är det så farligt om de hänger lite? Det är väl inte direkt någon som ser dem? Ja du ser, här har jag mycket att fundera på.

Av Anna - 24 januari 2007 16:44

Sitter med min son vid köksbordet och väntar på att försäkringsmannen ska komma. Vi har sagt klockan 17 i eftermiddag så efter Annicas och min långpromenad i det sköna vintervädret var det bara hem och städa. Har även hunnit prova lite jobbkläder på jobbet inför min start som kanske blir nästa vecka. Det berodde på om någon var sjuk sa chefen. Vi får väl se, de kommer säkert ringa alla dagar fast jag noga talat om (både skriftligt och muntligt)när jag kan jobba.Kaffe och ballerina kex, känns det som nåt man kan bjuda en försäkringssnubbe på? Vi har typ aldrig nåt fika hemma och jag tänker inte baka. Det räcker väl med att man dammsugit och moppat för hans skull. Nu är jag egentligen helt slut, skulle vilja vila ett par timmar. Undrar vad han skulle säga om jag sov när han kom.

Av Anna - 23 januari 2007 21:04

Dagen började med att jag var upp till mitt jobb och skrev på anställningsavtal inför våren. Känns jätteskönt och kul att börja jobba igen, även omjag skulle kunna gå hemma i alla år. Det har varit kanon faktikst. Det blir inte så mycket till en början. Två dagar ena veckan och en dag i den andra veckan, lagom. Kulorna kommer rulla in och det behövs, det har ju ännu inte blivit gratis att ha barn...Dessutom fick jag två kroner mer i lön än vad jag hade innan jag slutade i våras. Kanske inte mycket i andras öron men jobbar man med avtalslön känns två kroner som en stor vinstlott.Efter det åkte vi till Jysk, Jula, Rusta och Ikea. Har under eftermiddagen gjort helt avgörande inköp till vår sonsn nya rum som vi så fint inrett i kväll. Det är konstigt, men vi har lagt ut mer pengar på hans rum än på något annat i lägenheten och han är bara (snart) sju månader och är väl kanske inte egentligen i behov av ett eget lekrum. Hur som helst, det blev faktiskt jättebra.Hade tänkt gå på öppna förskolan men det kändes inte som att det fanns tid till det riktigt. Dagen var bra hektisk ändå!

Av Anna - 22 januari 2007 21:02

Therez ringde i morse och frågade om vi skulle ses. Det kändes jättekul att hon ville komma på ett spontanbesök, det var så himla länge sedan vi träfades. Hon hade med sin varsin STOR kanelbulle som vi gladeligen satte i oss, gott men inte så bra för mina viktväktar points jag räknar. Vi drack kaffe och pratade och sedan gick vi promenad upp till Gränby. När vi kom ner i källaren för att stoppa lilleman i vagnen var det (som vanligt) dåligt med luft i ena däcket. Konstigt, det är alltid samma däck som krånglar. Jag fattar inte hur våran pump funkar så jag inhandlade en ny på Coop i Gränby. 59 kroner, kan vara värt det, slippa svära och vara irreterad över att gå runt med punka. Efter besöket på Gränby gick vi mot stan. Jag svängde sedan av på Kvarnen där jag handlade lite till middagen och Therez fortsatte ner på stan.Gick därefter hem i kölden. Fasiken vad det var kallt, tur att man har långkalsonger på sig när termometern visar minus 9 grader. Trots långkalsonger och varma vantar höll jag på att frysa ihjäl. Ångade på i hundra åttio på vägen hem, dels för att hinna hem innan sonen vakande och skulle märka att han var hungrig men åxå för att jag inte skulle frysa ihjäl. Nu måste jag kolla Cityakuten- kanske den bästa serien (näst efter Vänner) som finns.

Av Anna - 22 januari 2007 11:51

Jag kan inte fatta varför vi inte har gett vår son ett eget rum tidigare. Gud så sköööööööööönt det var att sova ensama. När han vaknade vi 06.15 i morse och ville ha mat kände jag mig, för första gången på väldigt länge utvilad. Jag hade kunnat kliva upp då och börjat dagen men bestämde mig för att sova en lite stund till. Jag tror inte jag sovit så gott och så hårt sedan han föddes. Det är verkligen ljuvligt. Har sovit sedan 23 till 06,15 och sedan från 6.30 till 08.30 Känner mig som en helt ny männsika. Mår med andra ord som en prins.Nu måste jag ringa engående ett jobb, hatar det men det måste ske. Håll tummarna!

Av Anna - 21 januari 2007 22:25

I helgen har min sambo varit ledig. Det uttnyttjar vi alltid till fullo. I lördags var det dags för att låta sonen på snart sju månader få eget rum. Jag vill kunna sova en hel natt utan att bli störd när han vänder sig, hostar eller har en mardröm. Han fick ta vårat gamla sovrum och vi flyttade in våran säng i det vi använt som arbetsrum. Hoppas det funkar. Det är första natten i natt som han ska sova själv. Jag är lite nervös.Efter att vi fixat hemma och grejat ett par timmar åkte vi till svärföräldrarna. Trevligt att slippa laga mat själv och äta hos andra är nåt jag verkligen älskar. Det blev potatisgratäng och fläskfilé. Verkligen jättegott. Eftersom jag håller på att sluta amma blev det även två glas vin. Snacka om att det var gott, som jag har längtat. Det snurrade tull i skallen men det var sååååååååååååå gott och jag njöt av varenda smutt.Sedan idag var vi först upp till en faster till min sambo för hennes dotter (alltså en kusin) bor i italien är hemma nu i ett par veckor. Vi ville självklart hälsa på henne, det blir ju inte så ofta man träffar folk som bor utomlands. Det var jättemysigt. Långpromenad blev det i snön och sonen sov som en stock i nerbäddad i pulkan. Nästan så att man trodde det var jul helt plöstligt igen. Efter en kopp kaffe och lite kakor åkte vi till Linus och Martina och deras härliga småttingar. Där var det som alltid väldigt trevligt. Vi åt en jättegod middag- varm smörgåstårta. Tre bitar lyckades jag få i mig, inte så bra för en viktväktare men det var verkligen gudomligt. Vi pratade och lekte med våra kids. Det är inte klokt vad tiden går fort. Deras äldsta är nu tre år- minns när han föddes. Deras yngsta är sex veckor yngre än vår son och hon hade fått en tand. Varför har inte vår son någon tand? Hoppas att det kommer en snart.... Men hur länge ska man behöva vänta? Innan vi for hem fikade vi. En tårta som var gjord på Vaniljvisp och bridgeblandning. Hur god som helst, måste sno och kopiera det receptet. Nä, att träffa Linus och Martina är alltid lika kul. Skönt med avslappnade människor som man kan vara sig själv med.

Av Anna - 19 januari 2007 19:45

Det är inte klokt vad en vecka går snabbt. Nu är det fredag igen och jag var uppe med tuppen för att väga mig. Har inte varit är sedan den 23:e december. Minus 3,6 stod det på vågen. Nu har jag alltså tappat 13,6 kilo! Herregud, vart har de tagit vägen? Känns väldigt bra dock!Firade med att handla ett par nya svarta byxor (jag älskar svarta byxor).Jag och Johanna träffades på Åhelns för att fika på förmiddagen, det var som vanligt jättemysigt att träffa henne, vi har alltid mycket att prata om. Därefter gick vi ett varv på stan och sedan åt vi lunch med Liza på VG:s nation. Maten var ok men det var jäkligt kallt inne i matsalen. Tur att vi inte stannade så länge. Efter lunchen fortsatte vi på stan och HM, det var där jag hittade mina byxor. Att shoppa med Johanna är verkligen underbart. Hon har den bästa stilen och smaken dessutom- det är bäst av allt är hon ärlig. Hon säger om det funkar eller inte och hon säger alltid ärligt om kläderna passar eller inte. Känns så skönt. Bättre shoppingkamrat man inte ha.Handlade middag på Hemköp, det var värst vad det var omgjort där inne. När jag stod i kön för att betala kom en människa fram, ställde sin vagn framför mig och frågade om det var ok att hon gick före, hon hade bara en ost. Ja men herregud- alla som var bakom mig så? Jag kan väl inte bara släppa fram folk. Sa att jag hade bråttom till bussen, a lie! Jag visste inte ens när min buss skulle gå. Sånt gillar inte jag, ta förgivet att det är ok. Nä, är det kö ska man väl ställa sig sist! Fattar ingenting.

Ovido - Quiz & Flashcards