Alla inlägg under januari 2007

Av Anna - 18 januari 2007 20:52

Jag blir så irreterad, varför är det inget på TV? Antikrundan, Faddes väg från lönnfet till mindre lönnfet. Är det allt? Varför kan det inte vara några bra program på TV. Fattar inte vad som hänt. Det är nästan så att man känner för att skriva ett surt mail till tittarombudsmanen. Kan inte han fixa bättre tv kan väl ändå inte någon anna heller.Då var det dags för återträff på babymassagen. Vi var nästan hela styrkan- det saknades två (plus deras barn såklart). Vi pratade jättemycket, skrattade och fikade. En liten sångstund hann vi med åxå. Verkligen jättetrevligt. Karin och jag träffades som alltid en timme innan för att gå en promenad. Vi har så mycket att prata om och våra småkillar är bästisar men ändå så långt i från varandra i utveckligen. Det var roligt att se hur lilla Simon hade vuxit och få se hans lilla tand. Gud vad det är gulligt när bebisar får tänder. Min son har ännu inga tänder- kollar varenda dag.

Av Anna - 17 januari 2007 20:02

Är det verkligen snö som kommer nu? Först kom snön och det var svinkallt. Hela vintern har gått och det har varit varmt, runt 6- 7 grader och så nu, helt plötsligt behagar snön komma. Hur många tror att den kommer ligga kvar hela dagen i morgon? Inte jag. Just nu är det runt nollan och flingorna är stora och tunga. Jag vill faktiskt ha en riktig vinter. Jag är sån som gillar när det är 15 grader kallt och massor med snö. Varför kan det inte bli så?

Av Anna - 17 januari 2007 10:32

I kväll ska min sambos lillebror som är 16 sova här. Tydligen ska han på match i Gränby ishall. Västerås möter visst Almtuna. Han har kommit in i åldern då alkohol är intressant (förstår inte vad han menar...). Jag har sagt att han absolut inte får komma hit och vara full och definitivt inte kräkas. Jag tänker nämligen inte torka hans spyor, är jag ond då? I och med hans nattliga besök ska extra rummet städas och bäddas. Vi använder vårat extra rum till tvätt och slänga in skräprum. Det är inte ofta någon sovit i rummet så det måste rensas, dammugas och torkas mellan gångerna. Det är med andra ord bara att sätta igång.

Av Anna - 15 januari 2007 20:59

Jag och sonen tog oss hem idag från mina föräldrar, med tåg, utan svårigheter fast det var utlovat i media pga stormen. Stormen som förövrigt fått namnet Per - why?Hur som helst. Jag tänker nu reagera på hur samhället behandlat mig idag.I förmiddags ville jag vara på den säkra sidan om tågen verkligen skulle gå eftersom det på nyheterna tjatat om inställd tågtrafik. Eftersom mina kära föräldrar inte har tillgång till bredband ringer jag till sj. Där talar en trevlig telefon röst om att jag är placerad i kö och att det är 3 minuters väntetid. Helt ok. Det sorgliga är att dessa tre minuter raskt tickar i väg till att bli en timme. Det är sant. 59 minuter 48 sekunder senare, har jag ännu inte kommit fram utan då bryts samtalet. What? Jag fattar inte varför det blir så. Var det inte 3 minuters väntetid och jag skulle behålla min plats i kön. Hoppas inte sj är ett företag som lever på skattemedel- men visst gör väl sj det. Står inte sj för statens järnvägar. Så förannad jag blev. Visste alltså inte om tågen hem gick som de skulle efter en timme i telefon kö.Chansade och åkte ut till tåget, det gick enligt tidtabellen. Tur för dem.Kom till Stockholm där jag skulle vänta en timme på mitt tåg vidare till Uppsala. Kanon tänkte jag, då går jag och fikar. Beställde en smörgås som skulle värmas i en grill, innehållandes mozzarella och tomat. Jättegott. Efter 20 minuter är mitt kaffe alldels kallt och den värmada mackan har fortfarande inte kommit. När jag sedan frågar vart den tagit vägen påstår kafepersonalen att jag får ta den kalla överigvna mackan som stått på bänken i 15 minuter eftersom det verkar som att någon tagit fel smörgås. Men herregud den mackan innehöll skinka och det hade inte jag beställt. Då tycker personalen att jag ställer till med problem, då måste de ju gör en ny macka åt mig och det kommer ta lite tid. Jag vill hellre ha pengarna tillbaka sa jag om det kommer ta ytteligare 20 minuter men det skulle bara ta 4 så jag godkände deras "intesiva slit" för min skull. Mackan kom och den var visserligen god men inte så god så att den var värd 78 kroner (med kaffe i och för sig) och inte så lång väntan. Hade jag vetat det hade jag gått och tagit mig en burgare på McDonalds.Jag blir faktiskt skitsur på otrevlig personal, det är ju ändå så att jag betalar för att få mig en liten macka och en kopp kaffe. Varför blev de sura på mig, det övergår mitt förstånd. Gjorde jag fel? Kanske var det min macka som stod där, men det var inte den jag beställde. Jag vet väl vad jag beställt. Jag gick därifrån i rask takt för att inte missa mitt tåg, som jag från början hade 60 minuter på mig att hinna med. Helt plöstligt hade jag bara tio min att hinna till tåget. Lagom nöjd. Blir vanisinnig över hur det tydligen är ok att behandla kunder. Är detta sevise minded?Personalen påtåget var dock trevliga så de får väl väga upp för min otursamma dag.

Av Anna - 14 januari 2007 15:03

Nu när stormen härjar fritt i vårat avlångaland har jag bestämt mig för att stanna ytterligare en dag hos mina föräldrar. Här fikar vi, kollar tv och pratar en hel del. Skönt att inte ha några måsten överhuvudtaget. Har kollat reprisen på Let's dance från i fredags, herregud. Vad fan gör Lasse Brandeby och Yvonne Ryding? Ingen av dem kan dansa och ingen av dem verkar inse att det är lite allvar i det hela. Fattar inte varför de ska vara med. Jäkla puckon är de båda.Vi hade tänkt ta en promenad efter reprisen men eftersom stormen är på ingång bestämde vi oss för att avstå och plocka ner julgardinerna istället. "Nu är glada julen slut, slut, slut. Julegranen kastas ut, ut, ut." Sonen vaknade 6.30 i morse, jag gav lite mat och gick sedan in med honom till mamma. Mamma lekte en stund med honom och sedan somnade han på hennes arm. Helt galet. Pojken sov från 9 till 12,45. What? Vad hände egentligen? Själv sov jag lääääääääääääääääääänge, 10.33 visade uret när jag vakande till. Det var verkligen super skönt, kan inte minnas när jag sovit så länge. Tänk vilken tur att mamma finns ialla fall, lite avlastning och mycket sömn till mig, en trött mamma. Love it!

Av Anna - 13 januari 2007 10:15

Är hos mina föräldrar i Mariefred och ska vila upp mig under helgen. Med vila menar jag, sova, äta, bada bubbelbadkar- en klar favorit och få lite avlastning med sonen. Känns skönt. Är man dessutom förkyld med söndersnuten näsa, den ser ut att ömsa en hel del skin, är det lite extra lyxigt att komma på besök.Jag anlände efter en lång dag igår. Först var det lunch med Johanna på Cupido, som hon hade längtat efter denna sallad. Nu blev det ialla fall av och vi pratade på som vanligt, trots att vi träffades även i torsdags. Hon är kanon Johanna.Efter lunchen åkte jag mot Stockholm där jag sedan böt tåg mot Eskilstuna. Väl framme var det god middag och kortspel som gällde. Skönt att komma "hem" och få vila lite.Sonen blev naturlitgvis jätteglad över att återse mormor och morfar, mest morfar tror jag. Han verkar gilla honom lite extra. Vet inte vad det kan bero på, kanske är det morfars gråahår, eller så kan det vara hans barnsilga sinnelag- vet inte men nog gillar sonen morfar alltid. Det är med andra ord i goda händer jag lämnar mitt barn när jag ligger och njuter i bubbelbadkaret av tystnad och dämpat ljus. I just love it!

Av Anna - 10 januari 2007 20:34

Jag vet inte hur det kommit sig men jag har blivit förkyld utav bara helvette. Kanske är det lilleman som har smittat mig, han har ju varit förkyld ett tag nu. Det måste ju vara därifrån viruset kommit. Har hunnit snyta upp en hel del lambipappersnäsdukar och som resultat har jag fått en röd, för snyten näsa. Lagom läckert.Vad har annars hänt idag? Jo jag har faktiskt varit och klippt mig. Sambon och jag bokade tid efter varandra för att få våra hår frisserade. Det blev väldigt kort men jag känner mig nöjd. Hoppas bara att det känns lika bra i morgon, är ju van att håret ligger som en tung (sliten) matta över halva ryggen och nu vet jag inte om håret täcker hela halsen ens. En stor fördel med detta är, förutom att allt slitet är borta, det går åt betydligt mindre schampo när man tvättar det. Hoppas även att min förkylning är bättre i morgon och att sonen låter oss sova inatt. Hans förkylning har inneburit långa vakna nätter för oss nu i tre nätter i rad. Han gallskriker och vi har inte lyckats slå dövörat till och somnat om. Håller alla tummar för en god nattssömn!

Av Anna - 9 januari 2007 20:21

Då har vi städat ut julen idag, det tog låååååååååååång tid. Tycker inte att vi har så mycket julgrejer egentligen men granen tog mer tid att plocka ner och städa undan än vi trott. När vi ändå höll på att greja kunde vi lika gärna passa på att städa dvs dammsuga, torka damm och moppa golv i hela lägenheten. Jag älskar när det är ny städat och fint i hemmet. Tänk om det kunde vara så här jämt. I would just love my home then!I kväll kom svärföräldrarna över på middag. Med sig hade de lite av sonens alla julklappar som vi inte fick plats med i bilen tidigare. Gissa om pojken blev överförtjust i gåstolen som han fick av tomten. Han kom ganska snart på hur den funkar och han skrattade hjärtligt när han provade den. Det värmer verkligen ett mammahjärta!

Ovido - Quiz & Flashcards