Alla inlägg under februari 2007

Av Anna - 23 februari 2007 17:44

Ja då var det fredag igen. Min dag har bestått i att ta hand om min tillsynens friske son, men ännu är inte öroninflammationen över. Fortsätter blanda medicinen i mat och sprutar ner hostmedecinen i halsen på sonen. Inte så himla kul. Längtar tills det är över, hoppas på söndag.Imorgon ska vi gå upp till Gränby och handla lite. Party på kvällen så jag måste kolla lite vad affärerna har att erbjuda. Åh vad jag längtar ut. Har varit inne med undantag för en kort sväng til affären i går eftermiddag, sedan i tisdags. Vill ut!

Av Anna - 23 februari 2007 11:38

Resultatet från matchen igår, efter förlängning blev det tyvärr oavgjort. 4-4. Kunde gått bätre men HV kunde ju (gud förbjude) förlorat, skönt att de tinte blev så ialla fall.

Av Anna - 22 februari 2007 19:17

Sambon befinner sig just nu i Globen för att se matchen. Håller verkligen tummarna för att HV71 ska vinna, det verkar som att de behöver alla tummar de kan få. Har väl inte gått hundra procentigt den senaste tiden för laget.Vi har inte kanalerna matchen sänds på så jag kommer sitta klistrad vid webbradion under kvällen.Kommer hålla er uppdaterade, var så säkra!Fasiken, DIF 1-0, lagom bra början! Varför sura, kvitteringen är ett faktum, 1-1I början av tredje perioden står det alltså 3-3. Är det spännande eller? Go HV, go, go!Satan, nu hängde sig radion. Vad står det? Jag får panik, vad händer där borta i Globen? Måste försöka lösa detta på nåt sätt. Typiskt!I 47:e minuten gör min svåger MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL härligt, synd att det resulterade i 4-4. Ändå väldigt bra jobbat kära svåger. Du är ju anledningen till att jag och sonen håller på HV, in the first place!

Av Anna - 22 februari 2007 11:56

Sonen sov hela natten, vilket verkligen var skönt! Nu sover han igen efter att jag lurat i honom kåvepeninet i hans yoghurt. Fick ringa sjukvårdsupplysninge i förmiddags när han kräktes upp medecinen för andra gången. Trodde man kanske skule kunna få en ny sort men så var det inte. Usch, det kändes lagom kul att bli dränkt i både hostmedecin och penicilin. Men nu funkade det bättre. Ful får man vara men inte dum...Pernilla kom i förmiddags för att vara mig behjälplig med sonen eftersom jag inte kan ta med honom ut. Behöver handla lite och fixa. Hon har gått nu men kommer tillbaka efter två och då måste jag gå till affären. Måste handla mer yoghurt så jag kan fortsätta lura lillkillen att ta medecinen. Hoppas han inte upptäcker det....Skönt är att han verkar vara på bättringsvägen, det är en stor fördel med penicilin, det verkar fort och som sjuk repar man sig ganska snart när man väl börjat få den. Hoppas nu på att han slipper kruppanfall i alla fall. Vad som helst (nästan) får hända, bara han slipper anfallen. De är vidirga!

Av Anna - 21 februari 2007 20:21

Efter ännu en dag på sjukhuset här i stan fick vi så reda på vad det var som gjorde att sonen varken sovit ätit eller druckit under dagen. Han har öroninflamation. På öron, näsa, hals (som vi kom till först) sa de att det antagligen inte var nåt men vi blev ändå skickade till Barnakuten. Efter en bra stunds väntan fick vi träffa doktorn som var säker på sin sak. Med ett penecilin recept mailat till apoteket och rådet att få i lilleman vätska begav vi oss därifrån. Hela dagen på sjukhuset kan sammanfattas som väldigt lång och väldigt långa väntetider. Först, nästan tre timmar på öron, näsa, hals och sedan två timmar på Barnakuten. Ja nu vet vi ju ialla fall att han har ont och vart det gör ont.Kom hem skulle ge sonen medecin, då började han få kruppanfall. På med termobrallor, mössa och vantar och ut på balkongen i en halvtimme. Därefter mådde han mycket bättre och så även vi. Han har druckit lite saft, lite vatten och till och med ätit lite yoghurt och kex. Ingen välling i kväll ännu men vi får se vad som händer. Nu sover han för natten(?) förhoppningsvis.Det gör så ont att se honom såhär, man blir helt hjälplös. Trodde inte det skulle vara så svårt. När vi inte ens kunnat lura i honom det han verkligen älskar i vanliga fall, då är det illa.

Av Anna - 20 februari 2007 21:59

I min lilla enkätfråga om du kollar på meoldiofestivalen är det totalt nio som svarat. För er nio som varit så gulliga att ni tagit er tid att fundera på mina mindre begåvade frågor så kommer här resultaten.Frågan löd: Kollar du på Melodifestivalen?Absolut, kan inte missa en delfinal. 22.2%Koller kolla någon gång. 66.7%Skulle aldrig i livet kolla... 11.1%Nu vet ni det allesammans! Tack för er medverkan. NU kommer en ny omröstning, rösta gärna!Kram på er alla!

Av Anna - 20 februari 2007 17:29

Finns det nåt ljuvligare än semlor? Jo det gör det faktikst. Jag är inte särskilt förtjust i dem men ändå äter jag. Denna säsong har jag hunnit med två. Kanske inte så många egentligen men jag läste att en svensk äter i genomsnitt 3-4 semlor om året. Konstigt egentligen det är ju bara fettisdagen en gång om året. Traditioner är väl till för att hållas på? Vem dricker till exempel julmust innan första advent? Inte jag!

Av Anna - 20 februari 2007 17:10

Precis när jag hade gått och lagt mig i går kväll vaknade sonen och kunde inte andas. Fick självklart panik. Det lät som ett enda stort kipp efter andan såfort han försökte. Ringde till sjukvårdsupplysningen och de bad mig och sambon åka in till sjukhuset med sonen såfort som möjligt efter att vi varit med honom inbakad i filt på balkongen.Vi åkte i rask takt ner till Akademiska där vi mötte en doktor som efter lång undersökning konstaterade att det var krupp. Upp på avdelningen och hamnade i TV soffan (även på sjukan...) och där skulle vi mata lileman med tio cortison tabletter ( i vätske form) och sedan hostmedecin. Han var helt slut det lilla livet när vi försökte och sedan sov han på mitt bröst. Vi blev kvar på sjukan till 02,20 då ansåg det att han inte verkade visa dåligt svar på medecinen så fick vi åka hem. Hela dagen i dag har varit upp och ner. Jag sov till 10,20 och sedan blev det frukost, ingen lunch och nu sover både sambo och son. Det blev en lång natt och jag hoppas verkligen att han slipper detta i fortsättningen, men vissa barn kan tydligen ha krupp upp till nio år. Peppar, peppar att det inte ska vara så. Kanske den värsta natten i manna minne, han kunde ju inte andas.

Ovido - Quiz & Flashcards