Alla inlägg under juni 2007

Av Anna - 25 juni 2007 20:02

...har börjat. Sonen fyller 1 år i morgon, helt galet kan inte sluta tänka på när han föddes och att det redan gått ett helt år. Vid den här tiden förra året hade jag precis kommit in på sjukan och var i gång med värkarbetet efter ett varmt bad.

Sambo och jag har redan börjat förberedelserna genom att göra smörgåstårta och handlat. Det som är kvar är bara:

* Inköp av dukar, servetter, ballonger etc

* Inköp av jordgubbar

* Garnering av smörgåstårta

* Fixa den andra tårtan och sockerfritt till behövande i familjen

* Städa, torka, dammsuga och moppa.


Att ha kalas tar hårt på krafterna. I morgon är det familjen som kommer och på söndag ska lillemans kompisar fira honom. Ska bli så kul med kalas, är redan rörd och tårögd- hur ska det inte bli i morgon då.....?

Av Anna - 25 juni 2007 07:43

Har precis upptäckt sonens fjärde tand. Den är så vit och fin där den lyser i överkäken. Åh, jag är så stolt över alla sonens söta små tänder. De är verkligen jättefina och jag blir lite rörd. Inte nog med att han fyller 1 i morgon, hans tänder börjar komma på allvar.

Av Anna - 24 juni 2007 21:00

Igår var vi till Ängsö slott, som ligger mellan Enköping och Västerås, och gick runt och tittade på både kyrkan och slottet. Inne på slottet fikade vi och sonen lekte sedan lite i lekparken. Idag besökte vi Gamla Uppsala och de tre kungagravarna. Vi gick runt och tittade och mös bland de gamla husen på Disagården. Sonen hittade en tupp och några hönor som han spande in och gärna ville leka med.

Tydligen hade det varit ett stort midsommar firande på Disagården i helgen så vi bestämde oss för att åka dit nästa år. Lite dans kring midsommarstången till levande musik hör väl ändå sommaren till.


På eftermiddagen stegade vi hem till Simon på ett års kalas. Tanken var att vi skulle sitta ute men de vågade inte chansa på att vädret makter skulle vara på den goda sidan så det var dukat inne. Efter gott fika och mycket kaffe gick vi alla ut och lekte på gården. Sonen blev stormförtjust i Simons bror Ludde och jagade Luddes radiostyrda helikopter.

På vägen hem öppnade himlen sig och vi tog skydd under ett träd. Vi insåg dessvärre att vi skulle bli tvungna att stå där lääääänge om vi skulle vänta ut regnet så vi småsprnag hem. Väl hemma blev det dusch för sonen och mig för att få upp värmen.


Det har varit en bra helg, med en ledig sambo och aktiviteter. Nu ska jag gå och läsa min bok, den är bra men otäck!

Godnatt på er alla!

Av Anna - 24 juni 2007 09:05

Vaknade upp och såg att vädret var minst sagt blött. Hade hoppats på lite varmare och lite finare idag det har ju varit ett par dagar nu med regn, men så var inte fallet. Hoppas dock att Karins kalasplaner för Simons 1års kalas inte går i stöpet. Tanken var att vi skulle vara på gården deras och kalasa för lilla Simon, men det kanske klarnar upp under dagen.


Idag ska jag tvätta och fixa lite, alltid är det nåt som måste göras- inte alltid helt kul men det håll med om att det är skönt med välfyllda lådor och skåp av ren tvätt.

Av Anna - 23 juni 2007 20:11

Nu dröjer det änu ett år tills det är dags att fira sommaren. Ganska skönt kan jag tycka ändå, börjar bli för gammal för att fira hit och dit känner jag.

Plockade lite blommor i "fyllehagen" som jag och Pernilla kallar den och band mig sedan en krans. Tyvärr räckte det inte till sonen men han hade ändå inte velat ha någon på sig.

Åkte till svärföräldrarna och firade tillsammans med några släktingar i lövade tält. Det var både sill, nubbe, vin, köttbullar, prinskorv, roesenbröd och Janssons såklart. Eftermiddagen och kvällen blev lyckad men fick ett abrupt slut när sonen vaknade vid 23,30 tiden och jag gick och lade mig hos honom. Allt för att han skulle somna om, vilket han åxå gjorde. Den tidiga kvällen gjorde nog bara gott, har inte mått dåligt idag, utan var uppe vid åtta i morse och tog sedan med mig lillemna på promenad genom Enköpings nästan helt tomma gator.

Efter lunch begav vi oss till Ängsö slott för att turista lite på hemmaplan, kan man säga. Det var mysigt och vi besökte både kyrkan och kaffeét på slottet.

När vi kom hem meddelade mina förräldrar att de hade tagit båten till Enköpingshamn och låg och väntade på oss. Vi åkte ner och drack en kopp kaffe och sedan begav vi oss hem till Uppsala.

Visst är det skönt att vara borta men att få en lördagkväll på tu man hand med sin sambo är åxå väldigt skönt.

Detta är nog den enda lördagen vi är ensamma på hela sommaren så vi ska bara njuta.

Av Anna - 22 juni 2007 08:51

... efter prästkragar till min och sonens midsommarkransar. Väntar att Pernilla ska dyka upp så att vi prästkragar, efter vår sedvanliga mängd kaffe kan bege oss ut på jakt. Hoppas dock at jag hittar några för jag vet inte riktigt vart jag ska leta. I går när vi gick till IKEA hittade vi ett dike fullt av prästkragar, men det är lite långt bort faktiskt. Måste försöka lägga upp en liten plan på hur vi ska gå till väga.

Önska mig lycka till!!

Av Anna - 22 juni 2007 07:30

Igår kväll började läsa en ny bok. "Vingklippt ängel" av Berny Pålsson. Den skildrar hennes liv genom missbruk och självdestruktivitet. Har inte hunnit läsa så mycket men det jag läst hittills är väldigt otäckt. Nät jag lade i från mig boken och släckte lampan kunde jag inte släppa tanken på det jag läst och hjärnan gick på högvarv. Efter att endast läst ett par kapitel kan jag säga att den är otäck, spännande, äcklig men väldigt intressant.

Av Anna - 21 juni 2007 17:43

Pernilla bjöd på förmiddagsfika och sedan begav vi oss ut på promenad mot IKEA. Jag skulle inte handla nåt, bara kolla lite. Det var stora planer på gång där borta, oj, oj. I vart enda rum byggdes det om och målades för fullt. Blir nog bra tillslut. Lyckades desstuom hålla mig vid att inte handla nåt, även om det fanns en hel del grejer jag skulle vilja ha.... En klapp på axeln till mig!

På väg hem började det regna. Inte så mycket till en början men när vi nådde fram till Pernillas port öste det ner. Sonen och jag skyndade oss hem och var ganksa blöta när vi väl kom hem.

Eftermiddagen har jag spenderat på överkastet. Läste ut min bok som Heather Mills McCartney skrivit om sitt liv. Den var helt ok, inte den bästa boken jag läst men ändå spännande. Kan bara säga att hon haft ett händelserikt liv, minst sagt.

Ikväll ska jag forstätta beta av min bokhög som bara ligger och väntar på mig. Skönt och väldigt rogivande att avsluta dagen med en skön bok.

Ovido - Quiz & Flashcards