Alla inlägg under maj 2007

Av Anna - 23 maj 2007 08:17

... av Stieg Larsson var en himla bra bok. Läste det sista i boken igår och lade i från mig boken med en underlig känsla. Till en början tyckte jag att boken var usel, alla namn man skulle hålla reda på och alla olika personer som beskrevs noggrant men när jag väl kom in i boken ville jag inte lägga ifrån mig den. Känslan jag hade när jag läst klart den igår var att jag bara måste läsa vidare, ville veta mer om Mikael Blomqvist och Lisbet Sallander. Har jag inte fastnat för boken direkt brukar jag inte vilja läsa nåt mer av den författaren. Kanske har jag mognat, kanske är Herr Larsson en mycket begåvad författare. 

Mitt nya projekt heter Flickan som lekte med elden av samma författare. Hann läsa ett kapitel igåroch somnade 21,50. Har nån läst bok två i denna serie?

Av Anna - 21 maj 2007 16:04

Tänkte baka bullar, hade ingen jäst hemma. Slö som man är orkade jag inte gå till affären så det blev inga bullar. Har istället dammsugit lite i hall och kök, diskat, tvättat och fixat lite annat. Tänkte torka ur ugnen, men hade inget bra medel- får bli en annnan gång. Vill inte gå ut idag eftersom det är konstigt väder. Ibland regn och ibland sol. Skönt att bara vara inne och ta det lite lungt och pyssla lite med sånt man aldrig hinner annars.

Med posten kom min beställning från Glada grodan så jag har strykt på mina beställningar på sonens nyinköpta bodies. Det blev verkligen fint. Längtar tills han kan använda dem...

Nu ska jag hänga lite tvätt, håller på att tvätta upp alla hans kläder som han snart kan ha, åhhh vad jag längtar, en del av dem är riktigt fina, till exempel det jag handlade på Thuns när jag och svägerskan var där förra veckan. Älskar barnkläder, spännande att se om sonen gillar dem lika mycket som jag.

Av Anna - 21 maj 2007 12:27

Ja då var denna helg snabbt förbi. Vi åkte hem i förmiddags då sambon började sent idag. Skönt att få en natt till hos föräldrarna och vi satt ute länge på altanen och fikade och drack lite vin.

Den hemliga utlfykten som jag nämde i ett tidagre inlägg var att åka allihopa på resturang. Mysigt och gott var det. Den lilla krogen ligger en kvarts bilfärd från Mariefred och har väldigt god mat. Det är en lite pub egentligen som är omgjord till en mysig liten krog. Måste varit skönt för mamma att slippa laga mat ännu en kväll åt oss alla hungriga familjemedlemmar. Tyvärr höll vi på att missa vårat bokade bord brodern och svägerskan inte riktigt hade koll på sina bilnycklar. Ett lass med folk åkte före och sedan ringde de och sa att de hittat nyckeln. Middagen blev trevlig och åkte därifrån välidgt mätta och belåtna.


Efter en helg borta hinner man samla på sig ordentligt med tvätt. Har kastat in lite tvätt i maskinen och kommer nog hålla på med tvättandet hela dagen. Sonen sover så nu ska jag äta lite lunch.

Av Anna - 19 maj 2007 14:42

Ja då var man hemma hos föräldrarna igen. Känns som att det är ofta man ränner här samtidigt som det inte är så ofta. Nu i helgen är ju även min bror med familj här och grabbarna gräver i trädgården medan vi damer ser efter barnen och går promenader. I förmiddags var jag och Annika ute och gick, ner på stan och skulle gå en runda runt slottet. Tyvärr blåste det för mycket så vi gick inte runt hela, vände tvärt när vinden var för hårt. Däremot fick vi höra att Kungen och Drottningen var på besök, det sägs ju att Gripsholms slott är drottningen favvis slott. Jo, de var på besök, men vi såg dem ine, vilket däremot min mamma gjorde... eller jag, hon såg deras båt som låg förtöjd vid bryggan....

Resan hit i går gick bra, jag gillar att åka tåg. Det är bekvämt, smidigt och man kan röra sig hur fritt man vill. Däremot anser jag att det är dåligt med utrymme på tågen för barnvagn. Kanske ska formulera ett surt litet mail till SJ:s vagnsansvarig....


Nu måste jag återgå till de andra och vara lite trevlig. Om en lite stund ska vi på hemlig utflykt, ingen vet vart vi ska.. lite spännande. Hemlig utflykt var ett återkommande inslag i vår barndom då mamma eller pappa hade hittat på nåt som ingen annan fick veta och så begav vi oss iväg. Vissa gånger kunde det vara teater, andra en picknick i Hjorthagen. Vet inte vad som ska hända, men har en känsla av att det krävs lite smink och kanske rena kläder..... Rapporterar om den hemliga utflykten när den är över.


Av Anna - 17 maj 2007 18:58

Denna torsdag, som egentligen var en söndag, har inneburit fullt ös. Pernilla kom förbi redan klockan tio i morse och innandess hade jag hunnit baka en sockerkaka. den blev god- var lite orolig är inte så bra på att baka... Lunch hemma och sedan springa runt i affärer på Gränby. Hittade som vanligt lite till lilleman och naturligtvis lite inköp på Kvantum- går inte att gå till gränby utan att passera Kvantum. Hur som helst. Promenad med Pernilla till Brantningstorg och sedan hem.

Väl hemma dammsuga, packa inför helgen och tvätta lite innan det blev högtid för sonen att duscha. Han somnade i köket medan jag gjorde välling och nu sitter jag och väntar på att sambon sak komma hem. det blir sen middag idag, han jobbar ju trots att det är söndag och hans tider är desamma som en vanlig torsdag.

I morgon åker lilleman och jag till Mariefred och sambon kommer efter, han jobbar ju... Har lite hemlängtan så det ska bli skönt att komma hem till föräldrarna, inget går upp mot mammas goda såser och pappas fenomenala grillning.


Till alla som följer mitt och sonens liv här på bloggen, ha en trevlig helg. Annica jag är ledsen att jag inte kan komma på ditt party på lördag, hoppas ni får det kul.

Av Anna - 17 maj 2007 08:13

Det hela började med att jag höll på att somna inne på sonens rum, ligandes på golvet med en mycketobehaglig kudde och en trång filt. Bestämde mig för att sysslesätta mig med nåt så att jag inte skulle somna. Det blev sockerkaka. Just nu står den i ugnen och gräddas för fullt. Är dock lite orolig öve resultatet, är en jäkel på att baka bulllar men sockerkaka...nä, det brukar inte bli så bra. Antingen för torr eller så blir den för kladdig. Lite spänning blir det ju så här på torsdagsmorgonen.

Av Anna - 16 maj 2007 20:59

Idag har jag och sonen varit på  stan och träffat Sara, lillemans gudmor och min allra äldsta vän. Inte direkt äldsta men den jag kännt längst och fortfarande har kontakt med. Vi var nio (tror jag ) när Sara flyttade till Mariefred ochvi hamnade hos samma dagmamma- även kallad skräcken. Hon torkade alla barn med disktrasan i ansiktet, efter det att hon torkat av bordet. Mysigt? Nä, det är inte så jag gör med min son ialla fall. Tur att vi var tillräckligt gammla för att säga ifrån och torka oss själva om munnen efter mellis. Usch vad vidrigt!

Att träffa Sara kändes helt otroligt, vi har inte träffats sedan i julas och ändå är det dom att vi träffas vareviga dag, det är vad jag kallar vänner, vi återupptar alltid där vi slutat. Vissa måste man ringa en gång i veckan, minst, eller träffa minst en gång i veckan men det behöver inte vi. Trots detta och den ibland sporadiska kontakten vi har så känns det som att tiden stått stilla mellan gångerna vi ses. Nu kommer det dröja igen tills vi ses, hon ska till paris på söndag, flytta och sedan till Norrland. Efter det ska hon tillbaka till Frankrike och jobba under en månad. Sen, hoppas jag att vi hinner träffas innnan hennes termin drar igång igen.


Sonen och jag kom hem och somnade utmattade på ängen. Hade tänkt tvätta, fika och mysa lite. Men vi somnade och sov tills sambon kom hem. Nu ligger sambon och sover framför TV:n, känns inte helt ovanligt...



Av Anna - 16 maj 2007 08:06

Jag har inga kläder att ta på mig när det är kanonväder ute. Måste försöka införskaffa lite nya sommriga toppar så att jag slipper gå runt i tjocka tröjer och tycka att det är olidligt varmt. Tittar ut genom fönstret och solen skiner och himmlen är klarblå. Som tur är så blåser det lite i dag så de få sommarklädrna jag har i garderoben (eller i tvättkorgen) hinner tvättas under dagen. Skönt, annars blir det gammla luvtröjan som vanligt. Är så trött på mina kläder och behöver nog egentligen en helt ny garderob, allt från strumpor och underkläder till skor av högsta mode. En och annan liten väska skulle jag åxå kunna tänka mig. Fyller inte år förrän i höst så jag kan ju inte önska mig i present heller. Hoppas helt enkelt på regn hela sommaren. Skulle ju vara underbart.

Ovido - Quiz & Flashcards