Alla inlägg under maj 2007

Av Anna - 9 maj 2007 13:05

 Jag har snott listan från Annica, tyckte det var en kul grej. Kopiera gärna och skriv era egna listor, kul att läsa.


Tre saker jag inte förstår:

Varför det anses vara snyggt med häng på brallorna, vill kunna se lite rumpa

Vad andra barn babblar om, medan jag het fattar vad min son däger

Min mobiltelefon, den är alldeeles för avancerad för mig



Tre saker som finns på mitt skrivbord/bordet jag sitter vid:

Post it block, ifalla jag hittat nåt bra på nätet

USB- kabel

Fjärrkontroller (i mängder)



Tre saker jag gör just nu:

Lagar lunch

Kollar TV

Sitter vid datorn


Tre saker jag vill göra innan jag dör:

Åka till The Big Apple

Lära mig fler språk

Göra något betydelsefullt för någon


Tre saker jag kan göra:

Prata i telefon

Överföra filer från mobilen till datorn, en ny kunskap jag tillfört till mitt register

Hemmahushållning, städa, diska, tvätta etc.


Tre saker jag inte kan:

Ladda musik, har ingen aning om hur man gör

Köra bil, kan men har inte lappen

Springa fort


Tre saker jag tycker att du ska lyssna på:

Dina vänner

Tystnaden, kan vara ljuvlig

Radio


Tre saker jag skulle vilja lära mig:

Köra bil, med lapp förstås

Baka

Lite mer om datorer


Tre favoriträtter:

Svärmors potatisgratäng

Grillad fläskfilé

Pannkakor

Av Anna - 9 maj 2007 08:00

Trots det trista vädret blev det en härligdag på stan. Trodde det skulle börjar egna hela tiden men solen tittade faktiskt fram under eftermiddagen och det blev en skön promenad hem efter en heldag med Therez. Det var verkligen jättelänge sedan hon och jag hängde, kanske för att hon nyss kommit hem från Asien där hon varit på äventyr i tio veckor. Vi käkade lunch på Åhelns och sedan fikade vi på Ahlbergs. Therez var barnvakt åt lilla Hedvig så våran dag bestod mycket i att prata om barnen och med barnen men vi hann även med att växla lite om hur vi haft det på sista tiden. Det lilla vi ändå hanna prata om Asienresan så lät det som att hon hade haft det bra och träffat många spännande och intressanta människor. Kan bara tänka mig.


På kvällen kom Oscar förbi och vi fikade lite.

En trevlig tisdag full med aktiviteter och umgänge.

Av Anna - 8 maj 2007 08:27

Imorse när jag vaknade trodde jag att de skulle bli en kanondag, vädermässigt alltså. Inte precis, visserligen regnar det inte men det lär ju göra det under dagen, det hänger regn i luften. Med min vanliga tur börjar det säkert regna det försa det gör när jag sätter min fot utanför dörren. Men det finns inga dåliga kläder...


Konstigt egentligen att vi svenskar alltid ska diskutera vädret, ett samtalsämne som alltid funkar.

Av Anna - 7 maj 2007 18:52

Trots att vädretsmakter svek oss lite idag med regn och lite småkyligt begav sonen och jag oss ut till gungorna och sandlådan. Ut kom åxå Veronica med Emelie och det blev genast roligare att leka i sandlådan när man var två.

Av Anna - 7 maj 2007 10:29

Inatt vaknade sonen vid tre tiden och var hur hungrig som helst. Upp och fixa välling, typ fjärde natten i rad som han vaknar och vill ha mat- mycket egendomligt efterom han slutade med dessa nattmål för länge sedan. Måste bero på att tänderna är på väg att förgylla hans leende. Hur som helst, medan jag skakade vällingflaskan efter bästa förmåga i mörkret såg jag grannarna hålla på med nåt jäkligt mystiskt. Klockan var strax efter tre och de höll på att bära över nåt avlångt och ganska tungt på cykel till grannporten.

Vad i helsike höll de på med? När jag gått och lagt mig igen och sonen sov låg jag och funderade på om det var så att de fraktade ett lik mellan trappuppgångarna? Inte vet jag vad det kan ha varit i "paketet" men det såg inte helt ok ut. Nu hade jag inte mina brillor på mig så jag kunde inte se mer än så, men vad gjorde de ute mitt i natten klockan tre och varför kunde de inte bära grejen dels i sina armar och varför mitt i natten? Vad skulle de in i den andra trappuppgången att göra. Ju mer jag funderar över detta desto mer skraj blir jag, var det ett lik?

Av Anna - 6 maj 2007 20:36

Idag var det min tur att ringa Pernilla och fråga om vi skulle tillbringa dagen tillsammans i solen. Sagt och gjort, vi tog långpromenad till IKEA och BAUHAUSE där vi handlade krokar, plugg och vattenpass och lunchen intog vi självklart på IKEA, med typ tusen andra. Fattar inte varför det är så mycket folk på IKEA JÄMT! Måste ju finnas annat att göra....?

Pernilla och hennes man skulle bjuda oss på middag, grillat och goda såser till.... mummmmmmmmmmms! Så efter vår långa promenad gick vi alltså hem till henne och då stötte vi på nåt mycket underligt. Två kitschiga valar i sten som ligger i en damm och sprutar vatten. Mycket underligt, kan inte kalla det för annat än ett märkligt fenomen. Var helt enkelt tvungen att fota detta fula bygge.

Ena bilden visar alltså dessa fula (men roliga) valar och den andra bilden är min vän Pernilla och Lilleman som beundrar denna underliga skapelse som befann sig mitt i bebyggelse av höghus och vackra blomsterrabatter.

Av Anna - 6 maj 2007 07:24

Härlig söndagmorgon med blåhimmel och fågelkvitter utanför fönstret. Måste nog ge mig ut på stan idag och kolla lite fok, kankse köpa en glass. Picknick i det gröna vore åxå mysigt. Vill absolut inte sitta inne när det är så här fint väder. Sambon har precis åkt till jbbet, tog på sig att jobba idag eftersom de var lite ont om folk, så han kan inte följa med ut i naturen. Nä, det blir nog Lilleman och jag som får gå på lite äventyr i solskenet.

Ha en skön dag i solen önskar jag alla!

Av Anna - 5 maj 2007 19:31

Idag har jag och Pernilla varit på Gränby centrum, kollat lite i affärer och blåst ballong. Tydligen fyller ICA 90 år i år och ska slå världsrekord i ballonger (?) och vi blåste varsin, bara för att visa oss från den goda sidan. Handla lite nya kläder till lilleman och naturligtvis åt vi en liten bit tårta på ICA; är det födelsedagskalas så är det...

På vägen hem gick vi genom en park där jag såg jättefina gullvivior som jag bara måste plocka. Står nu vackert i snappsglas på köksbordet och lyser.

Kommer från södermanland och där är det fullt tillåtet att plocka blåsippor, men inte backsippor, vilket är tvärtom här i uppland. Ska sanningen fram måste jag erkänna att jag aldrig (under mina snart sex år i Uppland) sett en blåsippa. Men idag såg jag en backsippa, väldigt fin- vågade dock inte plocka den, har ingen lust att sitta inspärrad för att jag plockat en fridlyst blomma. Att fota har väl aldrig blivit olagligt? Bilden föreställer alltså en vacker backsippa, som jag sett idag så det är min egna bild. Visst är den fin?

Ovido - Quiz & Flashcards