Alla inlägg under april 2007

Av Anna - 16 april 2007 07:33

Jag har under helgen varit ute i solen under många många timmar.  Kan därför ana en lite rödlätt färg i ansiktet, känns underbart. På våren och sommaren försöker jag undvika smink annat än på fest (vilket med andra ord inte blir så ofta) föra tt få en naturlig brunaktig färg i ansiktet. Eftersom jag alltid blir lite rosaröd först så känner jag mig ganksa nöjd med min små röda färgi aniktet, vill det sig väl övergår denna färg till det lite mer bruna hållet.

Kollade mig i spegeln och tyckte att det såg ganska ok ut. Känns lixom frächare nu när det vitavinterbleka facet antigit en annan nyans.

Av Anna - 15 april 2007 19:54

Långpromenad ner på stan, där vi gick runt slottet. Helt otroligt egentligen, har bott i Uppsla i snart sex år och har aldrig varit så nära slottet tidigare. Pinsamt. Nu har jag varit där ialla fall och sonen lekte lite vid kanonerna. Vilken utsikt det var förresten, hela stan kunde man skåda från baksidan av slottet, ja det var magnifikt faktiskt.

Vidare gick promenaden mot stan där vi åt glass vid ån, bland alla andra som kommit på samma idé, tänk vad folk stormar den sköna varma vårsolen. 

När vi kom hem gjorde sambon iordning på vår balkong och vi drack kaffe tillsammans med Nicklas Broberg som kom förbi med mjukpepparkaka. Även middagen intogs på vår vårstädade balkong.

Det saknas lite blommer bara men annars är den jätteskön nu.


 Nu är det Playa del Sol, sista avsnittet, måste kolla. Hoppas bara att jag hör vad de säger, grannarna härjar fritt i lägenheten ovanför oss. Hatar deras joggingturer de ungarna utvöar här ovanför. Blir tokig på dem, vart är föräldrarna egentligen?


Här får lileman hjälp av pappa att ta på sig skorna så att det går att leka lite vid de roliga kanonerna som står vid slottet.

Av Anna - 14 april 2007 20:18

I morse förberedde vi så för vår picknick vi hade bestämt oss för att ha i vårsolen. Visste inte vart vi skulle åka men efter lite tips hittade vi ett mysigt ställe, ett naturreservat utanför Flottsund här i Uppsala.
Medtagen matsäck var coscossallad med kyckling, kalla pannkakor (ett måste vid utflykt, baguette, kaffe och saft. Vi hittade som sagt ett jättemysigt ställe att slå ner vår filt på i den sköna vårsolen och för en gångs skull var det helt vindstilla, inte helt vanligt, vid vattnet. Åh vad vi njöt. Sonen härjade fritt i galonisar och hade världens holabalola där på filten och ganska mycket vid sidan om åxå.
När vi var nöjda med sol och matsäck packade vi i hop alla våra grejer och for hemmåt. Passerade och stoppade gjorde vi hos min faster med familj som bjöd på lite mera mys i solen. Sonen blev verkligen själaglad när han såg, och dessutom fick chansen att känna på, deras hundar. Snacka om att han är förtjust i hundar, vet inte hur det kommer sig men djuren var roliga. Promenad och sedan begav vi oss hemmåt.
Vi har haft en jätteskön dag i solen, det är inte alltid man har tid att inte göra annat än att njuta en hel dag, ja det var great!
Vi får se när vi somnar ikväll, tidig morgon och mycket sol, ett bra recept på trötthet helt enkelt.

Av Anna - 13 april 2007 20:22

Idag var jag och sonen tillsammans med Karin och henns lilla sötispojke Simon ute i solen hos Karins föräldrar och fikade. Det är så skönt att kunna vara i en trädgård, nåt jag saknar. Gillar ju egentligen inte att bo i lägenhet men så faller min lott... ialla fall just nu. Vi hade som vanligt väldigt trevligt och vi pratade i hundraåttio, precis som vi brukar göra. Tiden bara rann iväg och helt plötsligt började våra båda pojkar att gnälla lite, vi kunde inte fatta varför men insåg sedan att de var trötta efterom det var ett tag sedan de sov. Karin och jag har ju så trevligt så vi hinner inte ens kolla klockan under vår dag tillsammans. Det som egenlitgen skulle vara en promenad slutade i en hel eftermiddag av trevligt samvaro. Dessutom har jag hunnit terrorisera deras lilla familj två gånger via telfonen åxå under kvällen. Alltid är det nåt man missar fast man spenderar många timmar tillsammans.Middag och vin, kan inte sluta en skön dag i solen på ett bättre sätt. Kollar just nu på Talang 2007, vet inte vad jag ska tycka. Gillar ju Tobbe Trollkarl (han sitter i juryn) men talangerna vet jag inte... nä måste ge det ytterligare en chans. Ska kolla vidare nu!

Av Anna - 13 april 2007 08:39

Jaha den mest olycksdrabbade dagen är då kommen, vet inte varför det är så att den 13:e ska vara så beryktad. Nu är det fredag med detta otursnummer vilket innebär att jag med min vanliga otur alltså måste förvänta mig ännu mera otur. Är det då någon idé att gå ut i det vackra vårvädret. Kanske börjar det regna, kanske blir jag slagen av en meteor i huvudet. Nja, inte hundra vidskeplig, bara lite till husbehov.Ha en bra dag alla ni som kläser och ta det lite lungt. Se er för extra när ni går över gatan, gå inte mot rött, gå inte på cykelbana, ät inget du inte ätit tidigare, plocka inte upp nåt du hittar på marken, ring inga samtal. Så nu ska jag njuta av denna dag i all min försiktighet.

Av Anna - 12 april 2007 18:55

...blev jag bjuden på lunch av Pernilla. (Bilden visar när jag och lilleman var på väg hem till Pernilla i förmiddags) Denna gången var det hemmlagade hamburgare med pommes som stod på menyn. Väldigt gott och mycket trevligt. Pernillas kompis Malin var åxå där och vi pratade precis hur mycket som helst. Sen fikade vi och fortsatte prata ännu mer. Sonen vägrade komma till ro och somna så när vi begav oss ut somande han innan vi hann lämna trapphuset. Märkligt det där, varför funkar det inte att ligga och sova inne? Nu blir det en lugn kväll med lite TV, men jag kan inte vara uppe förlänge. Har en ny bok av Camilla Läckberg, en författare som jag nyligen upptäckt, och jag måste verkligen läsa.Pernilla och jag har skapat en slags läscirkel. Vi lånar böcker av varnadra och läser. Helt perfekt. Billigare än att köpa alla böcker man skule vilja ha åxå. Vet inte hur länge vi har hållit på så, kanske sedan januari. Lånade en Läckberg bok av henne, den var så spännande, jag älskar ju deckare. Igår läste jag ut en bok som Unni Drugge hade skrivit, hade aldrig läst nåt av henne och denna bok, Lutherska badet, hette den var verkligen bra. Nu har jag två böcker som ligger och väntar på mig på sängbordet. Åh skulle kanske gå och läsa lite Läckberg innan TV:e kvällen tar fart... nja, måste fixa lite först. Men jag måste definetivt lägga mig tidigt ikväll så att jag hinner läsa.

Av Anna - 12 april 2007 08:20

... med strålande sol när man drar upp persiennerna. Helt ljuvligt. Såg nyss på vädret och det lovas 20 grader varmt och strålande sol till helgen. Kan det bli mer underbart. Sambon och jag har pratat om en liten utflykt på lördag, om vädret tillåter. Vi får se vart vår kära bil tar oss. Älskar verkligen våren!

Av Anna - 11 april 2007 19:09

Trodde det skulle vara varmt och skönt ute, kanske inte. Höll på att frysa ihjäl när jag gick med sonen till Öppna förskolan. Det blev mycket mera lek än vad jag någonsin dett sonen ägna sig åt när vi är på öppna förskolan, han brukar ju alltid sitta och uggla i mitt knä- rädd för allt och alla. Idag var det som att se en helt annan unge som härjade fritt bland de andra barnen och bland alla leksaker. Kan det bero på den lilla tanden, hans fösta lilla risgryn som nu tydligt syns i nederkäken? Inte vet jag men kul att se var det ialla fall.Nästa stopp var lunch med Pernilla på Gränby, sallad, kaffe och massa prat. Skönt att träffas igen, vi såg ju även igår. Tycker det är kanon att hon är ledig denna vecka, det verkar även lilleman tycka. Han pussar och kramar Pernilla hela tiden och kan inte tänka sig att sitta i någon annans knä. Vidarre gick vi hem till Pernilla och satt och lekte på golvet och läste lite tidningar tills det var dags för mig och sonen att trava hemmåt.På hemvägen pratade jag med min underbara kompis Sara, vi pratar alldeelse för sällan med varandra och när vi gör det rinner tiden iväg. Pratade i 45 minuter på mobilerna med varandra, hur kunde tiden bara fly i väg? Oj, nu är pausen i VÄNNER redan slut, måste börja med middagen tills sambon gör entré efter en hel dags jobb. Undrar bara vad jag ska laga? Makaroner och köttbullar kanske, eller korv och makaroner. Nä, har inte riktigt funderat på detta. Måste göra ett seriöst försök till att komma på vad som blir middag denna onsdag.

Ovido - Quiz & Flashcards